Domácí želé bonbónky
V jednoduchosti je krása, a tak vám představujeme opravdu jednoduchý návod na výrobu těch nejlepších a rozhodně zdravějších želé bonbónků. Zvládnou i ty nejmenší děti a ručíme za to, že se budou olizovat až za ušima!
Postup:
- Nachystáme si malý rendlík, želatinu (doporučujeme přesně tu, která je na obrázku – Galaretku, chutná výborně, dobře se s ní pracuje a hlavně má minimum cukru a přesto chutná skvěle) a formičku. Nejlépe silikonovou, aby se z ní želé dalo pěkně vyklopit (my máme z Orionu).
- V rendlíku přivedeme vodu (100 ml) k jemnému varu a pomalu za stálého míchání přisypáváme želatinu, mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Podle návodu na sáčku s želatinou (75 g) je psáno 500 ml vody, my ale dáme na bonbónky 100 ml, aby želatina pěkně ztuhla.
- Takto rozpuštěnou a ještě teplou želatinu naléváme do předem nachystaných formiček a necháme ztuhnout. Pak už jen vyklopíme a můžeme podávat.
A malý kulinářský tip... Před podáváním na chvíli ještě želé dejte do ledničky, příjemně se vychladí a bude chutnat ještě lépe! Dobrou chuť všem mlsným jazýčkům ![????](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t57/1/16/1f609.png)
![](https://mitkamjit.cz/komponent/elFinder/php/connector.php?id=43&cmd=file&target=l1_ZmlsZS96ZWxlX2JvbmJvbnkvUGhvdG9HcmlkXzE2MTQ4NjA3MTc3NjYuanBn)
Autoři: Středisko volného času Korunka