Citronová bábovka
Budeme potřebovat:
- 200 g měkkého másla
- 200 g krupicového cukru
- špetku soli
- kůru z jednoho citronu a citronovou štávu
- 240 g polohrubé mouky
- 50 g škrobové moučky
- 5 vajec
- 3 lžičky kypřícího prášku
- 100 ml mléka

Měkké máslo, cukr, kůru a šťávu z citronu šleháme mixérem 10 minut.
Pak přidáváme jedno vejce za druhým, každé šleháme asi 30 sekund.

Smícháme si mouku se škrobem a kypřícím práškem a solí.
Směs po troškách přidáváme do základu a stále šleháme.

Na závěr přilijeme mléko.

Těsto nalijeme do máslem vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy.

Pečeme cca na 175 °C asi 45 minut.
Po upečení nechte bábovku ve formě 5 minut vydechnout.
Dobrou chuť!

Autoři: Dům dětí a mládeže Kralovice