Hrášková polévka
Ingredience:
50 g másla, 2–3 lžíce hladké mouky, 300 g mraženého hrášku, voda, sůl, pepř
Postup:
V hrnci rozpustíme na mírném plamenu máslo, přidáme mouku a dobře promícháme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vodu do požadovaného množství. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi deset minut. Hotovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.
![](https://mitkamjit.cz/komponent/elFinder/php/connector.php?id=245&cmd=file&target=l1_Z2FsbGVyeS9JTUdfMjAyMDA0MTNfMTExMzI2LmpwZw)
![](https://mitkamjit.cz/komponent/elFinder/php/connector.php?id=245&cmd=file&target=l1_Z2FsbGVyeS9JTUdfMjAyMDA0MTNfMTEyMTA0LmpwZw)
![](https://mitkamjit.cz/komponent/elFinder/php/connector.php?id=245&cmd=file&target=l1_Z2FsbGVyeS9JTUdfMjAyMDA0MTNfMTEzMzMxLmpwZw)
![](https://mitkamjit.cz/komponent/elFinder/php/connector.php?id=245&cmd=file&target=l1_Z2FsbGVyeS9IcsOhxaFrb3bDoSBwb2zDqXZrYS5qcGc)
Autoři: Středisko volného času Slunečnice Přeštice