Kefírovka

Upečte si oblíbený jednoduchý koláč z kefíru.

Co budeme potřebovat:
1 vejce, 1 kefír, 12 dkg cukru, 10 dkg polohrubé mouky, 25 dkg hladké mouky, 200 ml oleje, 1 polévkovou lžíci jedlé sody, 2 lžíce kakaa            
Poleva: 1 čokoláda na vaření, 1 zakysaná smetana – bude potřeba až po upečení a vychladnutí

Postup:
Všechny suroviny, kromě čokolády a zakysané smetany, smícháme a vypracujeme hladkou hmotu.

Připravíme si pekáč vyložený pečícím papírem. Hladkou hmotu vylijeme na pekáč a rovnoměrně uhladíme.

Dáme upéct.

Než nám buchta vychadne, připravíme si polevu. V mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu na vaření (nebo v kastrůlku ve vodní lázni) a smícháme se zakysanou smetanou.

Vzniklý krém natřeme na vychladlý koláč. 

Uchováváme v ledničce. Dobrou chuť!

 

 



Autoři: Dům dětí a mládeže Dobruška