Šneci z listového těsta s jedlými plevely

Kromě kroužků a táborů pro děti připravujeme na Lipce mimo jiné také kurzy o zahradě a šetrném životním stylu. Inspirujte se našimi vyzkoušenými postupy a přibližte se v karanténě blíže k přírodě.
Upečte si šneky z listového těsta s náplní z jedlých plevelů.
Nejprve si nasbírejte jarní bylinky. Kromě oblíbeného medvědího česneku to mohou být mladé kopřivy, česnáček lékařský, bršlice kozí noha, ptačinec nebo třeba listy z ředkviček či kedluben ze zahrádky.
Rozválejte si pořádně listové těsto a poklaďte jej zhusta nabíranými a omytými jedlými plevely. Těsto velmi opatrně pevně zarolujte. Rolku pak ostrým nožem nakrájejte na asi 1 cm tlustá kolečka. Ty naskládejte na pečícím papírem vyložený plech a posolte. Šneky můžete potřít rozšlehaným vajíčkem a posypat strouhaným sýrem. Pečte asi 20 minut do zlatova v troubě rozpálené na 180 stupňů.
Budou skvělou odpolední svačinkou pro celou rodinu a navíc si zopakujete poznávačku jarních rostlinek. Přejeme vám dobrou chuť!



Autoři: Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno