Domácí želé bonbónky

V jednoduchosti je krása, a tak vám představujeme opravdu jednoduchý návod na výrobu těch nejlepších a rozhodně zdravějších želé bonbónků. Zvládnou i ty nejmenší děti a ručíme za to, že se budou olizovat až za ušima!

Postup:

  1. Nachystáme si malý rendlík, želatinu (doporučujeme přesně tu, která je na obrázku – Galaretku, chutná výborně, dobře se s ní pracuje a hlavně má minimum cukru a přesto chutná skvěle) a formičku. Nejlépe silikonovou, aby se z ní želé dalo pěkně vyklopit (my máme z Orionu).
  2. V rendlíku přivedeme vodu (100 ml) k jemnému varu a pomalu za stálého míchání přisypáváme želatinu, mícháme, dokud se úplně nerozpustí. Podle návodu na sáčku s želatinou (75 g) je psáno 500 ml vody, my ale dáme na bonbónky 100 ml, aby želatina pěkně ztuhla.
  3. Takto rozpuštěnou a ještě teplou želatinu naléváme do předem nachystaných formiček a necháme ztuhnout. Pak už jen vyklopíme a můžeme podávat.

A malý kulinářský tip... Před podáváním na chvíli ještě želé dejte do ledničky, příjemně se vychladí a bude chutnat ještě lépe! Dobrou chuť všem mlsným jazýčkům ????



Autoři: Středisko volného času Korunka