Strouhaný tvarohový koláč

  1. V míse rukama zpracujeme těsto připravené z těchto surovin:
  • 45 dkg polohrubé mouky
  • 22 dkg tuku (např. Hera)
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2–4 lžíce mléka
  1. Těsto rozdělíme na dva díly a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

  1. Mezitím připravíme ručním šlehačem tvarohovou nádivku:
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 tvarohy (ve staniolu)
  • 3 žloutky
  • 25 dkg cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce solamylu
  • sníh ze 3 bílků

  1. Vychlazený jeden díl tmavého těsta na hrubém struhadle rozstrouháme stejnoměrně na dno pečícího plechu pokrytého pečícím papírem. Potom na těsto rozetřeme tvarohovou náplň.

  1. Na tvarohovou náplň rozstrouháme druhý díl těsta. Upečeme v předehřáté troubě.
  2. Koláč krájíme po úplném vychladnutí.

 



Autoři: Dům dětí a mládeže Dobruška