Biskupské vánoční perníčky

Začínáme s vánočním pečením...

Suroviny:

  • 56 dkg hladké mouky
  • 36 dkg moučkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 4 lžíce medu
  • 4 celá vejce

Z těchto surovin vypracujeme tuhé těsto a dáme jej na 24 hodin do folie a do ledničky. Druhý den vykrajujeme perníčky a pečeme na pečicím papíru asi 10 min na 180 °C ve vyhřáté troubě, hned po vytažení potíráme rozšlehaným žloutkem s troškou teplé vody. Zdobíme bílkem s cukrem – asi 20 dkg cukru na jeden bílek. 

Ilustrační foto – poloviční dávka:



Autoři: Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk