Jablečný koláč

Koláč plněný zkaramelizovanými jablky

Potřebujeme: 2 vejce, 100 g cukru, 80 g másla (změklé), 250 g hl. mouky, 1 lžičku kyp. prášku, citronovou kůru z jednoho citronu + citronovou šťávu, 6–8 středně velkých jablek, 2 lžíce třtinového cukru, skořici

Postup:

  • Vejce a cukr vyšleháme.
  • Přidáme mouku s kypřícím práškem, citronovou kůru a vypracujeme těsto.
  • Větší polovinu těsta namačkáme na dno kulaté formy (zvedneme trochu okraje).
  • Menší kus těsta dáme do mrazáku na pozdější strouhání.
  • Jablka nakrájíme na kostky, dáme na pánev přidáme třtinový cukr, skořici a šťávu z citronu.
  • Hotovou jablečnou směs dáme na těsto do formy, zbytek těsta nastrouháme na koláč.
  • Dáme do trouby na 180 °C a pečeme cca 40 minut.

Přejeme všem dobrou chuť!

 

 

 



Autoři: Dům dětí a mládeže Kralovice