Medové perníčky od Lucky

Ingredience:

  • 550 g hl. mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • 3 lžíce tekutého medu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • (kakao)

Postup:

  • Smícháme všechny suché přísady v misce a pak přidáváme ostatní ingredience. Těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu.
  • Hotové těsto je měkké. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme přes noc odležet.
  • Druhý den před pečením předehřejeme troubu na 160 stupňů. Těsto vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm a vykrájíme různé tvary. Vykládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečeme 8–10 minut a ihned po vytažení perníčků z trouby je potřeme rozšlehaným žloutkem. Dostanou tak pěkný lesk.
  • Perníčky necháme vychladnout a poté je zdobíme (čokoládovou nebo z bílků), podle fantazie a zručnosti.



Autoři: Středisko volného času Most